Sunday, 13 September 2015

Search & Rescue

Image result for search and rescue

Search & Rescue

Di antara asam garam berniaga ialah risiko, dimana risiko didalam perniagaan kereta sewa ialah kereta hilang, kereta accident, kereta total lost dan paaaaaaaaaaaaaaaaaaling menyampah customer tipu delay delay delay payment last-last tak berbayar. Dah lah berhutang, delay, tipu, menyusahkan aje~

Peluang yes boleh diberikan, tetapi kalau dah melampau, "maka melampaulah" juga padahnya. Dimana hari ini saya berpangalaman buat kali pertama, melihat "LIVE" dimana kerjasama diantara pasukan kereta sewa sendiri untuk menarik semula hutang dan kereta daripada penyewa yang liat dan degil. trust me, you don't want to be the customer in this case.

Good experience since i know how to do it legally, YES LEGALLY, where we can get back our debt, our car without breaking the law. But of course, initial negotiation between both party was made before legal action was taken.

It is a very good experience though, where i believe majority of people memang tak tahu hal ini. Saya sendiri yang buat kereta sewa lebih 4 tahun pun baru tahu :) 

Kesimpulannya, hutang bayar ye, jangan menyusahkan orang lain, Islam juga mengajar kita membayar hutang, kalau tak sangkut buta2 je kat akhirat nanti~

Sekian
PaGieH

Cuti Sekolah 2017!

💥💥💥 Gold CLASS Rental Service 💥💥💥 Bismillah, Assalamualaikum, * Free Fuel 200km * Break, tayar dan SEMUA maintenance tiptop ...