Monday, 28 September 2015

Jangan Malu Bertanya


Selamat bekerja bagi yang sudah mula bekerja. Tetapi bagi yang mempunyai anak dan masih bercuti, teruskan bercuti ye :)

Okay, kereta sewa ni better bertanya dulu. Boleh tanya tanpa kos? maksudnya xperlu kos sms ataupun talipon. Whatsapp je~ then anda akan dapat harga, gambar kereta, lokasi etc. win-win for both side. take ur time sebab banyak customer dari company lain yang complain bila dapat kereta not-what-we-have-in-mind katanya.

Call/SMS/Whatsapp 019-3032915 Mr Faris sedia membantu

Tuesday, 22 September 2015

Hari Raya AidilAdha


Assalamualaikum,

Alhamdulillah lusa dah tiba waktu Hari Raya Aidil Adha, dimana peristiwa Nabi Ibrahim A.S. dan anak baginda, Nabi Ismail A.S. Antara peristiwa penting yang mencetuskan Hari Raya Aidil Adha, melibatkan tauhid seorang ayah iaitu Nabi Ibrahim A.S. yang telah mendapat wahyu dari Allah S.W.T untuk mengorbankan anaknya Nabi Ismail A.S. Dan sesungguhnya Allah S.W.T telah merancang sesuatu yang jauh lebih baik dari itu, untuk kedua-dua Nabi Allah. Sesungguhnya dia yang Maha Besar dan Maha Mengetahui.

Selamat Hari Raya kepada semua muslimin muslimat seluruh Malaysia. Semoga beroleh keberkatan dan keredhaan hidup di dunia dan akhirat.

Terima Kasih.
-PaGieH-

Sunday, 13 September 2015

Search & Rescue

Image result for search and rescue

Search & Rescue

Di antara asam garam berniaga ialah risiko, dimana risiko didalam perniagaan kereta sewa ialah kereta hilang, kereta accident, kereta total lost dan paaaaaaaaaaaaaaaaaaling menyampah customer tipu delay delay delay payment last-last tak berbayar. Dah lah berhutang, delay, tipu, menyusahkan aje~

Peluang yes boleh diberikan, tetapi kalau dah melampau, "maka melampaulah" juga padahnya. Dimana hari ini saya berpangalaman buat kali pertama, melihat "LIVE" dimana kerjasama diantara pasukan kereta sewa sendiri untuk menarik semula hutang dan kereta daripada penyewa yang liat dan degil. trust me, you don't want to be the customer in this case.

Good experience since i know how to do it legally, YES LEGALLY, where we can get back our debt, our car without breaking the law. But of course, initial negotiation between both party was made before legal action was taken.

It is a very good experience though, where i believe majority of people memang tak tahu hal ini. Saya sendiri yang buat kereta sewa lebih 4 tahun pun baru tahu :) 

Kesimpulannya, hutang bayar ye, jangan menyusahkan orang lain, Islam juga mengajar kita membayar hutang, kalau tak sangkut buta2 je kat akhirat nanti~

Sekian
PaGieH

Friday, 11 September 2015

Car Rental Kuala Lumpur



Good Morning Kuala Lumpur! Ready-to-go? you are still looking for a car Rental Kuala Lumpur? YES you are in the right place. The CHEAPEST-CLEANEST-HANDSOMOUS-WELL MAINTAIN car in Kuala Lumpur, Malaysia!

Call/Whatsapp/Sms: Faris 019-3032914

Thursday, 10 September 2015

MAAF kereta habis untuk HARINI. TAPI CALL JE untuk tempahan harini esok lusa tulat tulin...macam mana tu? call je kang tau la..heeee


Alhamdulillah, SEMUA kereta habis disewakan pada hari ini. Masih mencari? Boleh contact saya lagi :) saya akan carikan kereta sewa termurah, terbaik dan servis tip top untuk anda semua. Lokasi saya dari kuala lumpur, ampang, gombak, damansara, shah alam dan Selangor. Partner seluruh Malaysia dibawah KOPKES.

Perodua Myvi RM130 Sehari, RM650 Seminggu, **RM1600 Sebulan (Diskaun kaw2)
Perodua Viva RM100 Sehari, RM550 Seminggu, **RM1200 Sebulan (Diskaun Maximum)
Perodua Axia RM120 Sehari, RM600 Seminggu, RM1600 Sebulan
Perodua Alza RM160 Sehari, RM750 Seminggu, **RM2200 Sebulan (ok ni harga standard...)
Proton Saga RM120 Sehari, RM 600 Seminggu, RM1600 Sebulan

BMW ado, Alphard ado, Vellfire ado, Mercedes Benz ado, Hilux ado, Hiace ado.

Taknak Call? Whatsapp/SMS details:

Nama:
IC:
Kereta Aku Nak:
Harga Aku Nak:
Lokasi Aku Nak:

Kalau Call, sebut "Saya Hensem" bagi lelaki, "Saya Cantik" bagi perempuan DIRECT saya bagi DISKAUN sebab anda CONFIDENT! Yup, xpercaya boleh cuba ye..

Sekian,

Contact: Faris 019-3032914