Thursday, 29 December 2016

Countdown 2017!


Bismillah, Assalamualaikum,

Entry kali ini lebih fokus kepada masa, pejam celik pejam celik sudah menghampiri penghujung 2016. Bak kata pepatah omputih "times fly".

Sempena menyambut tahun baru 2017, kami dengan berbesar hati bagi SPECIAL untuk SEMUA pelanggan kami pakej-pakej sewaan berikut:

Perodua Viva 1.0 Auto
3hari - RM290
7hari - RM550
30hari - RM1300

Perodua Myvi 1.3 Auto
3hari FREE 1HARI - RM390
7hari FREE 2HARI - RM700
30hari FREE 2HARI - RM1700

Perodua Alza 1.5 Auto
3hari - RM600
7hari - RM1000
30hari - RM2200

Proton Saga 1.3 Auto
3hari FREE 1HARI - RM390
7hari FREE 1HARI - RM650
30hari FREE 2HARI - RM1700

Proton Persona 1.6 Auto
3hari FREE 1HARI - RM580
7hari FREE 1HARI - RM900
30hari FREE 2HARI - RM2100

Proton Exora 1.6 Auto
3hari - RM850
7hari - RM1300
30hari - RM3100

Toyota Vios 1.5 Auto
3hari - RM850
7hari - RM1300
30hari - RM3100

Honda Accord 2.0 Auto
3hari - RM1500
7hari - RM3200
30hari - RM7000

Toyota Vellfire 2.4 Auto
3hari - RM1800
7hari - RM3500
30hari - RM8500

Biasa ke LUAR BIASA!
Encik Akmal: +6019-3032914

Monday, 21 November 2016

Cuti Sekolah? YES! Anda di tempat yang BETUL!

Bismillah,

Cuti Sekolah-Jalan jalan-cari makan-family time-happy happy dalam rahmat dan nikmat Tuhan inshaAllah.

YES! Year End SALES! Promosi Cuti Sekolah!

Viva; RM500/week, RM1200/month
Axia: RM600/week, RM1450/month - FULLY BOOK!
Myvi; RM650/week, RM1600/month
Alza; RM1000/week, RM2500/month - FULLY BOOK!
Persona; RM900/week, RM2200/month - FULLY BOOK!
Vios; RM1300/week, RM3200/month
City; RM1300/week, RM3200/month - FULLY BOOK!
Vellfire; RM4800/week, RM9000/month

Biasa ke LUAR BIASA!

Call/SMS/WhatsApp Encik Akmal: 019-3032914

Friday, 11 November 2016

Kemenangan Donald Trump sebagai Presiden USA!


Bismillah, Assalamualaikum,

Tahniah kepada Donald Trump kerana menang pilihan raya di Amerika Syarikat baru-baru ini. Saya BUKAN PENYOKONG beliau, namun ini adalah ketetapan Tuhan. DAN seseungguhnya DIAlah sebaik-baik perancang.

CUTI SEKOLAH? Booking AWAL? Promosi bulan ini:

Perodua Viva Seminggu RM550, Sebulan RM1250
Perodua Myvi Seminggu RM650, Sebulan RM1600
Perodua Alza Seminggu RM950, Sebulan RM2150

Proton Persona Seminggu RM950, Sebulan RM2000
Proton Exora Seminggu RM1400, Sebulan RM3000

Toyota Vios Seminggu RM1400, Sebulan RM3000
Toyota Vellfire Seminggu RM4800, Sebulan RM9600

Honda City Seminggu RM1400, Sebulan RM3000
Honda Accord Seminggu RM3600, Sebulan RM7200

Biasa ke LUAR BIASA!
Call/Whatsapp/SMS Encik Akmal: +60193032914

Sunday, 9 October 2016

October 2016 Sales PROMO!

Image result for sales promotion

Bismillah, Assalamualaikum,

Tiba bulan October 2016, dan kami ada OFFER TERBAIK untuk ANDA!

Perodua Viva 1.0 Auto: Seminggu RM550, Sebulan RM1250
Perodua Myvi 1.3 Auto: Seminggu RM650, Sebulan RM1650
Proton Persona 1.6 Auto: Seminggu RM800, Sebulan RM2000
Toyota Alphard 2.4 Auto: Seminggu RM2800, Sebulan RM7500
Toyota Vellfire 2.4 Auto: Seminggu RM4000, Sebulan RM9500

Harian? YES tetap ada PROMO!

Biasa ke LUAR BIASA!
Encik Akmal: 0193032914

Wednesday, 14 September 2016

Hari Raya Aidil Adha 2016

Bismillah, Assalamualaikum,

Allahuakhbar! Allahuakhbar! Allahuakhbar! Laugan takbir Raya berkumandang 3hari berturut-turut, hasil daripada kisah Korban Nabi Ibrahim A.S dan anaknya, Nabi Ismail A.S. Begitu hebat pengorbanan baginda Nabi Ibrahim A.S.

Jauh sekali jika dibandingkan dengan kita ini, apa dan sangupkah kita berkorban? bukan setakat korban lembu, kambing tuan, jauh mendalam lagi maksudnya dari itu. InshaAllah.

Kereta sewa? berkumpul bersama keluarga semasa cuti? YUP!

Harga September 2016 3HARI SEWAAN MINIMUM

Viva sehari RM100
Myvi sehari RM130
Vios sehari RM250
City sehari RM250
Alza sehari RM180
Exora sehari RM250
Innova sehari RM300
Vellfire sehari RM650

Biasa ke LUAR BIASA!

Encik Akmal: +6019-3032914

Tuesday, 2 August 2016

Macam-macam ADA! Kereta Sewa Kuala Lumpur


Bismillah,

Alhamdulillah, bulan Syawal lepas dapat diraikan dengan meriah DAN sewaan dari PELBAGAI negara termasuk Arab Saudi, Brunei, Singapura, Maldives dan Germany. Memang MERIAH!

Masih mencari kereta sewa? Yup anda ditempat yang betul;

Promosi August 2016

Viva sehari RM100, Seminggu RM530, Sebulan RM1350
Myvi sehari RM140, Seminggu RM700, Sebulan RM1700
Alza sehari RM200, Seminggu RM1000, Sebulan RM2200
Exora sehari RM250, Seminggu RM1300, Sebulan RM3200
Innova sehari RM350, Seminggu RM1500, Sebulan RM3800

Biasa ke LUAR BIASA!
Encik Akmal: +6019-3032914

Wednesday, 15 June 2016

Booking Raya Advance!

πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯ Biar Betul KereTa SeWa Booking Raya!! πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯
Bismillah, Assalamualaikum,
*Free Fuel 250km
*Free Delivery & Pickup di Pintu Rumah ANDA!
*Break, tayar dan SEMUA maintenance tiptop condition!
*Body kereta ShowRoom Condition!


- BIASA KE LUAR BIASA -
Perodua Viva Seminggu-RM700, Sebulan-RM1500
Perodua Myvi Seminggu-RM1000, Sebulan-RM2100
Perodua Alza Seminggu-RM1400, Sebulan-RM2600
Proton Exora Seminggu-RM1750, Sebulan-RM3500
Honda City Seminggu-RM2000, Sebulan-RM3500
Toyota Vios Seminggu-RM2000, Sebulan-RM3500
Honda Accord/Toyota Camry Seminggu-RM4200
Toyota Alphard Seminggu-RM4900
Toyota Vellfire Seminggu-RM5600


Call/SMS/WhatsApp: 019-3032914 Encik Akmal

Tuesday, 7 June 2016

Ramadhan Mubarak =)


Bismillah, Assalamualaikum

Tibanya Hari ke-2 dalam Ramadhan Al-Mubarak, untuk kita tingkatkan lagi ibadah dan amalan-amalan kita inshaAllah. Antara yang paaaaling digemari adalah pelbagai juadah berbuka disediakan di bazar mahupun di Masjid/Surau. Dan bagi sesiapa yang memberi saudaranya makanan/minuman untuk berbuka, maka dia dapat pahala puasa saudaranya juga =)

Masih mencari kereta sewa kuala lumpur? BiaR BeTuL? Biasa ke LUAR BIASA!

Harga di Bulan Ramadhan! (TIDAK TERMASUK CUTI RAYA)
Viva 3hari-270, seminggu-RM550
Myvi 3hari- RM390, seminggu-RM750
Alza 3hari-RM540, seminggu-RM900
Exora 3hari-RM600, seminggu-RM1200

Encik Akmal: 019-3032914
*call/sms/whatsApp untuk diskaun di bulan Ramadhan!

Friday, 13 May 2016

Bulan Rajab Bulan Sebelum Ramadhan..


Bismillah,
Assalamualaikum, Alhamdulillah tibanya bulan rejab, iaitu bulan sebelum Ramadhan Al-Mubarak. Yang sudah tu sudah, kita bersedia untuk Ramadhan. Mari perbanyakkan istighfar taubat dan usaha perbaiki diri sendiri.

Masih mencari kereta sewa kuala lumpur? Biasa ke LUAR BIASA!

Viva: RM1400/month
Myvi: RM750/week
Alza: RM540/3days
Exora: RM300/day

Nak lagi? Pm/whatsapp/sms Encik Akmal: 0193032914

Wednesday, 27 April 2016

Cuti Hari Buruh 1 May!


Bismillah, Assalamualaikum,
InshaAllah hujung minggu ni cuti 3hari, boleh dihabiskan bersama-sama keluarga berjalan-jalan. Masih mencari kereta sewa? Click "April 2016 Promo" di atas atau Call/SMS/WhatsApp: 019-3032914 Encik Akmal :)

πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯ Biar Betul KereTa SeWa! πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯
↪Myvi 1.3 AutoπŸš—
FREE FUEL 250kmπŸ’₯
   ➡RM450/ 3 days
RM800/week
  RM1800/month
                 ↪Alza 1.5 AutoπŸš—
                  FREE FUEL 250kmπŸ’₯
                  RM600/ 3 days
                  RM1100/week
                  RM2500/month
                                   ↪Exora 1.6 Auto πŸš—
                                   FREE FUEL 250kmπŸ’₯
                                   RM780/ 3 days
                                   RM1100/week
                                   RM2500/month
                                                   ↪Camry/Accord 2.0 AutoπŸš—
                                                    FREE FUEL 500kmπŸ’₯
                                                    ➡RM1800/ 3 days
                                                    ➡RM4000/week
                                                                ↪Vellfire 3.5 AutoπŸš—
                                                                FREE FUEL 500kmπŸ’₯
                                                                ➡RM2100/ 3 days
                                                                ➡RM5000/week

Call/SMS/WhatsApp: 019-3032914 Encik Akmal

Wednesday, 13 April 2016

Dr Zakir Naik AND Malaysia 2016


Bismillah, Assalamualaikum,

Minggu ini sibuk kisah Dr Zakir Naik, ulama antarabangsa yang datang ke Malaysia untuk memberikan ceramah tetapi programmnya dibatalkan oleh IGP oleh sebab-sebab tertentu.
Bagi yang nampak sekilas pandang, kita lihat IGP ini seperti sengaja ingin menghalang proses dakwah di Malaysia. Ini hanya pandangan saya, Islam setiasa mengajar kita Amar-makruf nahi-munkar. Kita juga perlu mendengar penjelasan yang lebih TELITI dan TEPAT dari IGP. Saya yakin mesti ada isu-isu yang MUNGKIN membahayakan nyawa orang ramai. Namun IGP juga harus lebih TELUS dan BERITAHU PERKARA SEBENAR bagi mengelakkan fitnah yang berterusan.

Apa-apapun, ceramah ataupun dakwah tidak seharusnya dihalang. Kita doakan yang terbaik dan moga Allah sentiasa memberikan Rahmat dan Nikmat pada Malaysia.

Kereta Sewa? Biar BeTuL?
Encik Akmal: 019-3032914

Monday, 21 March 2016

Cuti Sekolah dah habis~ Biar BeTuL Kereta SewA?


Bismillah, Assalamualaikum,

Yup, Cuti Sekolah dah HABIS! Haha! Kesian adik-adik ada yang kena packing balik asrama, ada yang kena siapkan homework dan ada yang TAK PUAS LAGI BERCUTI! Biasa lah tu, semua orang dewasa majoritynya pernah mengalami waktu-waktu itu juga dizaman persekolahan dahulu :)

Tetapi hakikatnya, zaman remaja/persekolahan lah yang akan mengajar kita perbagai perkara. Suka atau tidak, ia adalah antara sebab utama DIMANA kita SEKARANG. Yup! Ada baik ada buruk itu biasa, yang penting kita BELAJAR dari kesilapan lampau.

Masih mencari kereta sewa Kuala Lumpur? Nak promo? boleh!
WhatsApp/SMS/Call: Encik Akmal 019-3032914

Monday, 7 March 2016

Cuti Sekolah 2016! Kereta Sewa 6HARI FREE 1HARI? Biar BeTuL?

Bismillah, Assalamualaikum,

ALHAMDULILLAH, dengan izinNYA cuti sekolah minggu depan, hari ibubapa dan anak-anak berjalan-jalan dan menghabiskan masa bersama-sama. Untuk "bonding" dari dunia perkerjaan dan persekolahan. Majoritynya akan menggunakan peluang ini kerana TIDAK LAIN TIDAK BUKAN, antara sebab ibubapa bekerja keras adalah untuk anak-anak DAN sekali-sekala mahulah mereka bersama-sama.

Malangnya, masih ada ibubapa yang TERPAKSA bekerja pada tarikh tersebut, BUKAN kerana tidak sayang pada anak-anak atau keluarga tetapi kerana kasih dan sayang itulah mereka terus bekerja bagi bekalan keluarga mereka dengan izinNYA inshaAllah.

Masih mencari kereta sewa?? BiaR BeTuL? Sewa 6 HARI FREE 1 HARI!!

Call/SMS/WhatsAPP: 019-3032914 Encik Akmal

Thursday, 3 March 2016

Keputusan SPM 2016


Bismillah, Assalamualaikum,

Hari ini merupakan tarikh keluarnya keputusan SPM bagi calon-calon yang mengambilnya pada tahun 2015. Ini merupakan SALAH SATU(bukan semua!) daripada titik permulaan/perjalanan seseorang sebelum melangkah ke Universiti/Kolej/Dunia Pekerjaan. Adakah ia penting? SUDAH TENTU! adakah wajib pelajar dapat SEMUA A+? Sudah tentu tidak! Yang paling penting adalah SIKAP Pelajar itu, Akidah, Sifat dan disilpin, INI yang membina jati diri untuk terus berkembang maju dimasa hadapan inshaAllah.

Jadi ibubapa diharap agar sentiasa membimbing anak-anak mereka, keputusan baik ATAU tidak, haruslah ibubap terus menerus memberi sokongan/semangat dan BUKAN memanjakan. Tegas tapi Kasih. JANGAN PAKSA anak ambil course-course yang tidak digemari, but GUIDE them to take the course that they like (with logic of course).

Alhamdulillah, saya sendiri mendapat 8A1 dan 1A2 pada SPM 2006. Adakah ia menjamin masa depan? NOPE! ianya hanyalah kertas bertulis sahaja. Semuanya akan kembali pada illahi, niat dan tujuan hidup haruslah dibetulkan terlebih dahulu.

Anyway, masih mencari KERETA SEWA KUALA LUMPUR?
Call/SMS/WhatsApp: 019-3032914 Encik Akmal
Biasa ke LUAR BIASA!

Thursday, 25 February 2016

Raver vs Hipster, Biar BeTuL?


Bismillah, Assalamualaikum,

Sekarang trending Raver "Dance" katanya. Apa-pun-tak-boleh la budak-budak sekarang laju benor ikut trend..Hahaha...Good news is, Gen X ni sangatlah cepat update info-info nya. Bad news is cepat sangat terpengaruh. Layan video sepammmmmm

Kereta Sewa? Yup betul la ni. Kereta Sewa Raver, dapat kereta sambil menari Raver. Biasa ke LUAR BIASA! Cuti sekolah March 2016 dah dekat, booking-booking!

Encik Akmal: 019-3032914

Saturday, 6 February 2016

Gong Xi Fa Cai 2016, Biar Betul Kereta Sewa??


Bismillah, Assalamualaikum,

Selamat Tahun Baru Cina 2016, ini tahun mereka kata tahun Monkey punya. Hoho..antara keindahan Malaysia ialah pelbagai kaum dan perayaannya meriah bagi setiap kaum, maklumlah semuanya cuti, sama-sama datang rumah Cina-Melayu-India. Kelebihan negara ini yang sangat-sangat sukar dijumpai di negara-negara lain.

Plus! Majority akan balik kampung, mana taknya cuti seminggu kot. Antara waktu yang terbaik untuk bersama keluarga dan saudara-mara, jumpa berborak isu semasa dan perkembangan masing. Anak ke, kerja ke biznes ke, belajar ke dan hopefully masing-masing cuba AVOID or KURANGKAN guna HANDPHONE TU! berSOSIAL sedikit ye..

Masih mencari Kereta Sewa di Kuala Lumpur? Alhamdulillah kereta saya dah habis, namun inshaAllah boleh dapatkan kereta untuk anda kerana group whatsapp saya menghampiri 1000orang taukey sewa kereta. Pssst, minimum sewaan 3hari ye kerana "peak Hour".

Sekian terima kasih.
Encik Akmal 0193032914

Monday, 25 January 2016

Anugerah Juara Lagu 2016!


Bismillah, Assalamualaikum,

AJL 2016 dimenangi oleh Akim & The Majistreet. Tahniah kepada mereka.

Namun yang menambat hati dan penuh mesej adalah daripada penyanyi Faizal Tahir, lagu yang tenang diiringi mesej yang mendalam. Boleh tengok videonya di link ni https://www.facebook.com/biarbetulkeretasewa/

Masih mencari kereta sewa? Cuti panjang Raya Cina? Kereta Rosak? Accident? Long distance? Saja suka-suka? Biar BeTuL?

Lokasi kami di 1 MALAYSIA! Boleh hubungi saya direct untuk sewaan.

WhatsApp/Call/SMS: 019-3032914 Encik Akmal
 ** Biar kitorang call You Allz~ Jimat kedit beb


Thursday, 7 January 2016

Cuti Sekolah Sudah Tamat, Tapi Kereta Sewa Belum Tamat.. =)

Bismillah, Assalamualaikum,

Terima Kasih diucapkan kepada penyewa-penyewa bulanan dan mingguan dan harian yang menyewa pada musim cuti sekolah 2015. Alhamdulillah sesi persekolahan 2016 sudah bermula seperti biasa. Dan Alhamdulillah kereta saya juga masih lagi diteruskan seperti biasa dan habis =P
TAPI, jika anda masih perlukan kereta, masih boleh hubungi saya. ANY type of car, InshaAllah.

Mencari kereta sewa, BiaR BeTuL? Biasa ke LUAR BIASA!
Call/SMS/WhatsApp: +6 019-3032914 (Encik Faris)

-PaGieH-