Thursday, 31 December 2015

Welcome 2016! - Kereta Sewa Kuala Lumpur -


Bismillah, Assalamualaikum..

Harini merupakan tarikh terakhir dalam kalender 2015 iaitu 31 Disember 2015, sudahkan matlamat 2015 anda sudah tercapai? Bagi yg sudah tahniah dan syabas. Bagi yg belum, boleh buat improvement and proper planning dan diNIATkan kerana Allah S.W.T. InshaAllah dipermudahkan. Semoga tahun 2016 lebih baik dari 2015.

Namun begitu, 2016 juga merupakan tahun yang MUNGKIN agak sukar bagi rakyat Malaysia kerana harga minyak jatuh teruk dan "direct hit" kepada bajet 2016 which directly link to rakyat. Nasihat saya, berhati-hati, simpan duit apa yang patut, melabur pada asset/saham yang sedang naik, buat side income or biznes sebagai duit tambahan.

Anyway, masih mencari KERETA SEWA? Exclusive & Economical untuk ANDA bagi mengharungi tahun 2016.

Call/SMS/WhatsApp: 019-3032914 (En Faris)

-PaGieH-

Thursday, 17 December 2015

Star Wars - The Force Awaken!


Bismillah, Assalamualaikum,

Hari ini 17/12/2015 tepat tarikh untuk release date movie STAR WARS! antara cerita yang ditunggu-tunggu peminat Star Wars masuk movie ke-7 mereka. Mak ai~ berharap moga cerita ni "Meet Expectation" lagi-lagi di musim cuti sekolah ni KOMPOM wayang penuh~

Plus, sebahagian daripada kamu mestilah mencari kereta sewa kuala lumpur? yang exclusive tetapi murah? Biasa ke LUAR BIASA? Yes kamu di tempat yang betul! SEMUA jenis kereta InshaAllah boleh. Jika dan HANYA Jika saya tiada kereta tu OR kereta saya dah habis/fully book, anda MASIH ditempat yang betul! Roger dulu nanti tau~

WhatsApp/SMS/Call: Mr Faris 019-3032914

Tuesday, 15 December 2015

Tengok Piala Malaysia sambil SEWA KERETA! =)


Bismillah, Assalamualaikum,

Menang-kalah adalah adat permainan, yang penting usaha, doa, tawakal dan semangat berkumpulan supaya yang dimenangi itu bukan semata-mata piala, tetapi yang dimenangi itu sifat dan sikap yang dikekalkan hingga ke akhir hayat.

Namun begitu, SYABAS pada pasukan SELANGOR (Tempat kelahiran ayah saya), kerana memenangi Piala Malaysia 2015 dengan kemenangan 2-0. Tahniah juga kepada pasukan Kedah kerana maju sehingga ke peringkat akhir dan berjaya mengalahkan pasukan-pasukan "favourite" yang lain.

CUTI SEKOLAH diteruskan macam biasa. Jalan-jalan? Pandulah kereta, ataupun kereta sewa =)

Faris: 019-3032914

-PaGieH-

Monday, 7 December 2015

Dunia Hanyalah Sementara...


Bismillah, Assalamualaikum,

Di Malaysia, minggu ini kita dikejutkan dengan kematian kerabat diraja, Allahyarham Tunku Jalil dan pelawak terkenal, Allahyarham Pak Yus. Tidak lain tidak bukan, tuhan mengingatkan kita bahawa dunia ini hanyalah sementara, iaitu tempat persinggahan kita sebelum ke akhirat sana. Kalau hati kita masih mencari-cari apakah sebab kita hidup di dunia ini, carilah Islam, carilah ilmu Tauhid kerana "awalludinmarifatullah : seawal-awal agama mengenal Allah." Jika hati berasa kosong, carilah Dia. InshaAllah dengan izinnya hati kembali tenang. Moga bermanfaat :)

Urusan duniawi perlu juga diteruskan, "cari rezeki didunia ibarat kamu hidup 1000 tahun lagi, beribadah lah kamu seakan-akan esok kamu mati" Cuma ingatlah DIA didalam setiap perkara yang kamu lakukan.

Masih mencari kereta sewa? Call/SMS/WhatsApp: 019-3032914 (Faris)

Jazakallah.

-PaGieH-

Thursday, 3 December 2015

Kereta Sewa Kuala Lumpur


Bismillah,

Assalamulaikum, kemarin selesai penghantaran kereta di KLIA untuk kereta sewa kuala lumpur kami :) Customer daripada Australia yang datang di Kuala Lumpur untuk menyewa kereta selama sehari sahaja supaya dapat pergi ke meeting-meeting mereka dan keluarga mereka.

Kami sudah update 3 website/URL kami yang lain. boleh click di sini :)
https://www.facebook.com/pagiehcarrental/
https://www.youtube.com/channel/UCiieWhXF_8xj6t7ZlaaWKZQ
https://plus.google.com/u/0/b/109665981424571758139/109665981424571758139/about?_ga=1.34625768.897041985.1448456683


Masih mencari kereta sewa kuala lumpur di cuti sekolah? Biar betul? Biasa ke LUAR BIASA!

Call/SMS/WhatsApp 019-3032914 (Mr Faris)

-PaGieH Himself-