Tuesday, 27 October 2015

Posters!!

Bismillah, Assalamualaikum!!

Poster ini akan dilihat bersepah-sepah ditampal/digantung dikawasan lembah klang. Promote sikit..hehe..


Sekian, Terima Kasih

Monday, 26 October 2015

Year End School Holiday Bookings!!


Bismillah..Assalamualaikum,

Yup cuti sekolah dah nk dekat, sekarang ni pelajar-pelajar sekolah sedang sibuk menghadapi peperiksaan dan alhamdulillah jerebu makin berkurang nampaknya. Dan macam biasa, lepas habis final exam..........CUTI SEKOLAH!! Ibubapa dan keluarga akan plan trip berjalan-jalan bagi " release tension" OR "spending time with the family" setelah satu keluarga berusaha keras dan ianya dianggap sebagai "reward"

Interestingly, most of the family akan spend time di pulau, bukit or kawasan2 semula-jadi. WHY? well kajian daripada salah seorang Dr falsafah ialah sebenarnya percutian ke tempat2 semula-jadi ni, kita jumpa air, pokok, bunga, batu etc ialah kerana diri kita sedang mencari alam semula jadi, yang pada hakikatnya dicipta oleh Allah S.W.T. in other words, we are actually trying to get ourselves closer to alam semulajadi ciptaan tuhan, and we are actually trying to get closer to Allah S.W.T. memang fitrah kita akan mecari tuhan. Hebatnya kuasa Allah S.W.T yang Maha Penyayang, time kita nak "enjoy" pun dia buat kita mendekati dia secara tak langsung =)

Okeh, booking kereta sewa untuk Akhir tahun rules dan regulations:
1) Pilih model kereta yang diminati dan diingini
2) Minimum sewaan pada bulan November dan December ialah 3HARI, yup 3HARI minimum, dont worry discount tu ada =)
3) Booking Fees RM100 haruslah ditransfer pada PaGieH Resources dan it is REFUNDABLE if and ONLY IF cancelation was made 5days before renting the car. Take note ya.
4) Receipt will be given upon request

Sekian. Jazakallah.

PaGieH: 019-3032914

Monday, 19 October 2015

Kereta Sewa + Choco Treats THORBAIK Luar Biasa!


Assalamualaikum,

Selamat hari Isnin dan selamat bekerja bagi yg bekerja. Dan yang bersekolah tetapi cuti oleh sebab jerebu, maka bergembiralah anda sebab sempat "study untuk Exam".

Berita BAIK! Choco treats FREE/PERCUMA? yup. sewalah kereta 3hari dan keatas, dan jika anda terbaca post ni, sebut, "SAYA NAK PERISA OREO!" atau classic, atau pretzel atau m&m atau vico. FREE je~ tolong business kawan2.

Memang Chocholicious sedap THORBAIK Luar BIASA! Mana pernah korang sewa kereta dapat coklat percuma kan -_-'' 

Ok sekian terima kasih. 

-PaGieH Himself-

Monday, 5 October 2015

Cheap Car Rental Tips!!


Here are some tips for CHEAP CAR RENTAL;

1) Provide FULL Documents:
    - IC or Passport
    - License
    - Utility bill under YOUR name OR student card OR staff card OR salary slip OR guarantor IC

2) Rent for LONG TERMs or at least more than 3days, they will give DISCOUNTS!

3) Speak and ask nicely

4) Be a REGULAR CUSTOMER to 1 COMPANY

5) Give good FEEDBACKS/COMMENTS/OPINION about the rental services

6) last but not least, DO NOT LIE about documentation or your information because good things comes to those who are HONEST =) yeah, thats my sentence, this is my blog thanks :P

Regards,
PaGieH Car Rental
019-3032914