Thursday, 31 December 2015

Welcome 2016! - Kereta Sewa Kuala Lumpur -


Bismillah, Assalamualaikum..

Harini merupakan tarikh terakhir dalam kalender 2015 iaitu 31 Disember 2015, sudahkan matlamat 2015 anda sudah tercapai? Bagi yg sudah tahniah dan syabas. Bagi yg belum, boleh buat improvement and proper planning dan diNIATkan kerana Allah S.W.T. InshaAllah dipermudahkan. Semoga tahun 2016 lebih baik dari 2015.

Namun begitu, 2016 juga merupakan tahun yang MUNGKIN agak sukar bagi rakyat Malaysia kerana harga minyak jatuh teruk dan "direct hit" kepada bajet 2016 which directly link to rakyat. Nasihat saya, berhati-hati, simpan duit apa yang patut, melabur pada asset/saham yang sedang naik, buat side income or biznes sebagai duit tambahan.

Anyway, masih mencari KERETA SEWA? Exclusive & Economical untuk ANDA bagi mengharungi tahun 2016.

Call/SMS/WhatsApp: 019-3032914 (En Faris)

-PaGieH-

Thursday, 17 December 2015

Star Wars - The Force Awaken!


Bismillah, Assalamualaikum,

Hari ini 17/12/2015 tepat tarikh untuk release date movie STAR WARS! antara cerita yang ditunggu-tunggu peminat Star Wars masuk movie ke-7 mereka. Mak ai~ berharap moga cerita ni "Meet Expectation" lagi-lagi di musim cuti sekolah ni KOMPOM wayang penuh~

Plus, sebahagian daripada kamu mestilah mencari kereta sewa kuala lumpur? yang exclusive tetapi murah? Biasa ke LUAR BIASA? Yes kamu di tempat yang betul! SEMUA jenis kereta InshaAllah boleh. Jika dan HANYA Jika saya tiada kereta tu OR kereta saya dah habis/fully book, anda MASIH ditempat yang betul! Roger dulu nanti tau~

WhatsApp/SMS/Call: Mr Faris 019-3032914

Tuesday, 15 December 2015

Tengok Piala Malaysia sambil SEWA KERETA! =)


Bismillah, Assalamualaikum,

Menang-kalah adalah adat permainan, yang penting usaha, doa, tawakal dan semangat berkumpulan supaya yang dimenangi itu bukan semata-mata piala, tetapi yang dimenangi itu sifat dan sikap yang dikekalkan hingga ke akhir hayat.

Namun begitu, SYABAS pada pasukan SELANGOR (Tempat kelahiran ayah saya), kerana memenangi Piala Malaysia 2015 dengan kemenangan 2-0. Tahniah juga kepada pasukan Kedah kerana maju sehingga ke peringkat akhir dan berjaya mengalahkan pasukan-pasukan "favourite" yang lain.

CUTI SEKOLAH diteruskan macam biasa. Jalan-jalan? Pandulah kereta, ataupun kereta sewa =)

Faris: 019-3032914

-PaGieH-

Monday, 7 December 2015

Dunia Hanyalah Sementara...


Bismillah, Assalamualaikum,

Di Malaysia, minggu ini kita dikejutkan dengan kematian kerabat diraja, Allahyarham Tunku Jalil dan pelawak terkenal, Allahyarham Pak Yus. Tidak lain tidak bukan, tuhan mengingatkan kita bahawa dunia ini hanyalah sementara, iaitu tempat persinggahan kita sebelum ke akhirat sana. Kalau hati kita masih mencari-cari apakah sebab kita hidup di dunia ini, carilah Islam, carilah ilmu Tauhid kerana "awalludinmarifatullah : seawal-awal agama mengenal Allah." Jika hati berasa kosong, carilah Dia. InshaAllah dengan izinnya hati kembali tenang. Moga bermanfaat :)

Urusan duniawi perlu juga diteruskan, "cari rezeki didunia ibarat kamu hidup 1000 tahun lagi, beribadah lah kamu seakan-akan esok kamu mati" Cuma ingatlah DIA didalam setiap perkara yang kamu lakukan.

Masih mencari kereta sewa? Call/SMS/WhatsApp: 019-3032914 (Faris)

Jazakallah.

-PaGieH-

Thursday, 3 December 2015

Kereta Sewa Kuala Lumpur


Bismillah,

Assalamulaikum, kemarin selesai penghantaran kereta di KLIA untuk kereta sewa kuala lumpur kami :) Customer daripada Australia yang datang di Kuala Lumpur untuk menyewa kereta selama sehari sahaja supaya dapat pergi ke meeting-meeting mereka dan keluarga mereka.

Kami sudah update 3 website/URL kami yang lain. boleh click di sini :)
https://www.facebook.com/pagiehcarrental/
https://www.youtube.com/channel/UCiieWhXF_8xj6t7ZlaaWKZQ
https://plus.google.com/u/0/b/109665981424571758139/109665981424571758139/about?_ga=1.34625768.897041985.1448456683


Masih mencari kereta sewa kuala lumpur di cuti sekolah? Biar betul? Biasa ke LUAR BIASA!

Call/SMS/WhatsApp 019-3032914 (Mr Faris)

-PaGieH Himself-

Tuesday, 24 November 2015

YES! Kereta Sewa PROMOSI AKHIR TAHUN!

Bismillah, Assalamualaikum,

Alhamdulillah sudah sampai ke pengakhiran bulan November 2015, dan cuti sekolah sudah pun bermula. Biasalah anak-anak nak berjalan-jalan, suami isteri, family nak together-gether katanya. Waktu dimana kebanyakan keluarga berkumpul untuk menghabiskan masa bersama-sama. CUMA, tambah 1 je, niatkannya sebagai ibadah utk eratkan silaturrahim kerana Allah S.W.T. InshaAllah barakoh.

hehe, jadi tips2 bercuti:
1) booking awal hotel tmpt tido
2) plan betul-betul tarikh bersama family supaya tidak overlape dgn tarikh kerja
3) pastikan ada seorang KETUA or LEADER bagi trip percutian bagi mengawal keadaan
4) plan laluan jalan yang akan dilalui dan paling penting elakkan waktu-waktu jem
5) pastikan kereta keadaan baik especially tayar, minyak hitam, minyak break, air radiotor, air spare.
6) berdoalah perlindugan diberikan oleh Allah S.W.T keatas kita dan keluarga sebelum, semasa dan selepas percutian dari sebarang kecelakaan.

InshaAllah. Jazakallah.

Masih mencari KERETA SEWA? semua kereta ada inshaAllah. Whatsapp or Call or SMS PaGieH 0193032914

Thank you,
PaGieH Himself

Monday, 16 November 2015

Kereta Sewa James Bond-Spectre

Bismillah, Assalamualaikum,

Kemarin baru lepas tengok cerita James Bond-Spectre, boleh tahan jugak cerita dia dan paling best kereta dia Masserati Bullet Proof berharga 3,000,000 Paun Sterling. Sepertimana kereta sewa saya, jumlah semua kereta pun xsampai 1,000,000 ringgit..hahaha..Anyway the story is not too bad :)

KERETA SEWA YEAR END SALES!!
Call/SMS/Whatsapp untuk special rates dan tulis "Kereta Sewa JAMES BOND" dan saya akan bagi diskaun inshaAllah..untuk BOOKING akhir tahun pun boleh takde masalah.

Sekian, terima kasih, Jazakallah.

PaGieH 0193032914

Saturday, 7 November 2015

Punctuality!

Bismillah,
Assalamualaikum, Alhamdulillah dengan izin tuhan, selesai penghantaran kereta SHARP 10.30am di putraheights pada hari sabtu dimana kebanyakan (tak semua) orang lain sedang enak dilamun mimpi :P haha..to ensure our customers gets OUTSTANDING CAR-PUNCTUAL-CLEAN-TIP TOP CONDITION. Happy Saturdays you'oolzz!


Tuesday, 27 October 2015

Posters!!

Bismillah, Assalamualaikum!!

Poster ini akan dilihat bersepah-sepah ditampal/digantung dikawasan lembah klang. Promote sikit..hehe..


Sekian, Terima Kasih

Monday, 26 October 2015

Year End School Holiday Bookings!!


Bismillah..Assalamualaikum,

Yup cuti sekolah dah nk dekat, sekarang ni pelajar-pelajar sekolah sedang sibuk menghadapi peperiksaan dan alhamdulillah jerebu makin berkurang nampaknya. Dan macam biasa, lepas habis final exam..........CUTI SEKOLAH!! Ibubapa dan keluarga akan plan trip berjalan-jalan bagi " release tension" OR "spending time with the family" setelah satu keluarga berusaha keras dan ianya dianggap sebagai "reward"

Interestingly, most of the family akan spend time di pulau, bukit or kawasan2 semula-jadi. WHY? well kajian daripada salah seorang Dr falsafah ialah sebenarnya percutian ke tempat2 semula-jadi ni, kita jumpa air, pokok, bunga, batu etc ialah kerana diri kita sedang mencari alam semula jadi, yang pada hakikatnya dicipta oleh Allah S.W.T. in other words, we are actually trying to get ourselves closer to alam semulajadi ciptaan tuhan, and we are actually trying to get closer to Allah S.W.T. memang fitrah kita akan mecari tuhan. Hebatnya kuasa Allah S.W.T yang Maha Penyayang, time kita nak "enjoy" pun dia buat kita mendekati dia secara tak langsung =)

Okeh, booking kereta sewa untuk Akhir tahun rules dan regulations:
1) Pilih model kereta yang diminati dan diingini
2) Minimum sewaan pada bulan November dan December ialah 3HARI, yup 3HARI minimum, dont worry discount tu ada =)
3) Booking Fees RM100 haruslah ditransfer pada PaGieH Resources dan it is REFUNDABLE if and ONLY IF cancelation was made 5days before renting the car. Take note ya.
4) Receipt will be given upon request

Sekian. Jazakallah.

PaGieH: 019-3032914

Monday, 19 October 2015

Kereta Sewa + Choco Treats THORBAIK Luar Biasa!


Assalamualaikum,

Selamat hari Isnin dan selamat bekerja bagi yg bekerja. Dan yang bersekolah tetapi cuti oleh sebab jerebu, maka bergembiralah anda sebab sempat "study untuk Exam".

Berita BAIK! Choco treats FREE/PERCUMA? yup. sewalah kereta 3hari dan keatas, dan jika anda terbaca post ni, sebut, "SAYA NAK PERISA OREO!" atau classic, atau pretzel atau m&m atau vico. FREE je~ tolong business kawan2.

Memang Chocholicious sedap THORBAIK Luar BIASA! Mana pernah korang sewa kereta dapat coklat percuma kan -_-'' 

Ok sekian terima kasih. 

-PaGieH Himself-

Monday, 5 October 2015

Cheap Car Rental Tips!!


Here are some tips for CHEAP CAR RENTAL;

1) Provide FULL Documents:
    - IC or Passport
    - License
    - Utility bill under YOUR name OR student card OR staff card OR salary slip OR guarantor IC

2) Rent for LONG TERMs or at least more than 3days, they will give DISCOUNTS!

3) Speak and ask nicely

4) Be a REGULAR CUSTOMER to 1 COMPANY

5) Give good FEEDBACKS/COMMENTS/OPINION about the rental services

6) last but not least, DO NOT LIE about documentation or your information because good things comes to those who are HONEST =) yeah, thats my sentence, this is my blog thanks :P

Regards,
PaGieH Car Rental
019-3032914

Monday, 28 September 2015

Jangan Malu Bertanya


Selamat bekerja bagi yang sudah mula bekerja. Tetapi bagi yang mempunyai anak dan masih bercuti, teruskan bercuti ye :)

Okay, kereta sewa ni better bertanya dulu. Boleh tanya tanpa kos? maksudnya xperlu kos sms ataupun talipon. Whatsapp je~ then anda akan dapat harga, gambar kereta, lokasi etc. win-win for both side. take ur time sebab banyak customer dari company lain yang complain bila dapat kereta not-what-we-have-in-mind katanya.

Call/SMS/Whatsapp 019-3032915 Mr Faris sedia membantu

Tuesday, 22 September 2015

Hari Raya AidilAdha


Assalamualaikum,

Alhamdulillah lusa dah tiba waktu Hari Raya Aidil Adha, dimana peristiwa Nabi Ibrahim A.S. dan anak baginda, Nabi Ismail A.S. Antara peristiwa penting yang mencetuskan Hari Raya Aidil Adha, melibatkan tauhid seorang ayah iaitu Nabi Ibrahim A.S. yang telah mendapat wahyu dari Allah S.W.T untuk mengorbankan anaknya Nabi Ismail A.S. Dan sesungguhnya Allah S.W.T telah merancang sesuatu yang jauh lebih baik dari itu, untuk kedua-dua Nabi Allah. Sesungguhnya dia yang Maha Besar dan Maha Mengetahui.

Selamat Hari Raya kepada semua muslimin muslimat seluruh Malaysia. Semoga beroleh keberkatan dan keredhaan hidup di dunia dan akhirat.

Terima Kasih.
-PaGieH-

Sunday, 13 September 2015

Search & Rescue

Image result for search and rescue

Search & Rescue

Di antara asam garam berniaga ialah risiko, dimana risiko didalam perniagaan kereta sewa ialah kereta hilang, kereta accident, kereta total lost dan paaaaaaaaaaaaaaaaaaling menyampah customer tipu delay delay delay payment last-last tak berbayar. Dah lah berhutang, delay, tipu, menyusahkan aje~

Peluang yes boleh diberikan, tetapi kalau dah melampau, "maka melampaulah" juga padahnya. Dimana hari ini saya berpangalaman buat kali pertama, melihat "LIVE" dimana kerjasama diantara pasukan kereta sewa sendiri untuk menarik semula hutang dan kereta daripada penyewa yang liat dan degil. trust me, you don't want to be the customer in this case.

Good experience since i know how to do it legally, YES LEGALLY, where we can get back our debt, our car without breaking the law. But of course, initial negotiation between both party was made before legal action was taken.

It is a very good experience though, where i believe majority of people memang tak tahu hal ini. Saya sendiri yang buat kereta sewa lebih 4 tahun pun baru tahu :) 

Kesimpulannya, hutang bayar ye, jangan menyusahkan orang lain, Islam juga mengajar kita membayar hutang, kalau tak sangkut buta2 je kat akhirat nanti~

Sekian
PaGieH

Friday, 11 September 2015

Car Rental Kuala Lumpur



Good Morning Kuala Lumpur! Ready-to-go? you are still looking for a car Rental Kuala Lumpur? YES you are in the right place. The CHEAPEST-CLEANEST-HANDSOMOUS-WELL MAINTAIN car in Kuala Lumpur, Malaysia!

Call/Whatsapp/Sms: Faris 019-3032914

Thursday, 10 September 2015

MAAF kereta habis untuk HARINI. TAPI CALL JE untuk tempahan harini esok lusa tulat tulin...macam mana tu? call je kang tau la..heeee


Alhamdulillah, SEMUA kereta habis disewakan pada hari ini. Masih mencari? Boleh contact saya lagi :) saya akan carikan kereta sewa termurah, terbaik dan servis tip top untuk anda semua. Lokasi saya dari kuala lumpur, ampang, gombak, damansara, shah alam dan Selangor. Partner seluruh Malaysia dibawah KOPKES.

Perodua Myvi RM130 Sehari, RM650 Seminggu, **RM1600 Sebulan (Diskaun kaw2)
Perodua Viva RM100 Sehari, RM550 Seminggu, **RM1200 Sebulan (Diskaun Maximum)
Perodua Axia RM120 Sehari, RM600 Seminggu, RM1600 Sebulan
Perodua Alza RM160 Sehari, RM750 Seminggu, **RM2200 Sebulan (ok ni harga standard...)
Proton Saga RM120 Sehari, RM 600 Seminggu, RM1600 Sebulan

BMW ado, Alphard ado, Vellfire ado, Mercedes Benz ado, Hilux ado, Hiace ado.

Taknak Call? Whatsapp/SMS details:

Nama:
IC:
Kereta Aku Nak:
Harga Aku Nak:
Lokasi Aku Nak:

Kalau Call, sebut "Saya Hensem" bagi lelaki, "Saya Cantik" bagi perempuan DIRECT saya bagi DISKAUN sebab anda CONFIDENT! Yup, xpercaya boleh cuba ye..

Sekian,

Contact: Faris 019-3032914

Sunday, 16 August 2015

Cucu Si Penoreh Getah





credit

SME Bank Your Success Our Story (video 4 of 10). Watch in English: https://youtu.be/krD7sKm6l9w

Untuk menonton lebih banyak video menarik mengenai usahawan berjaya, sila layari http://YourSuccessOurStory.com


Saturday, 15 August 2015

BMW for Rent in Malaysia


BMW Z4 3.0(B) 2013
Suitable for daily tour for client, wedding car, corporate events, airport transfer etc.

Rental rate :-

1 day ~ RM1,500
1 week ~ RM8,400(RM1,200/day)
1 month ~ RM15,000(RM500/day)

Document’s needed :-

1.       Photocopy of IC
2.       Photocopy of Driving License
3.       Photocopy of Student/ ID Card
4.       Utility bill

Security Deposit needed
RM1,500

Delivery Charge
Based on location and request
Minimum RM20 per delivery

Regular CUSTOMER with COMPLETE document will get many surprising discount!

For more information please call :-
En. Faris
019-3032914
013-9990860


Thursday, 13 August 2015

Kereta Sewa Kuala Lumpur - Biar Betul? Biasa ke LUAR BIASA!

Harga untuk "Low Season"

Perodua Viva 1.0 Auto 2013/2014 Untuk Disewa.

Sewa 1 hari ~ RM 110
Sewa 3 hari ~ RM 270 (RM 90/hari)
Sewa 1 minggu ~ RM 550 (RM 79/hari)
Sewa 1 bulan ~ RM 1400 (RM 47/hari)


Perodua Myvi 1.3 Auto 2013/2014 Untuk Disewa.

Sewa 1 hari ~ RM 130
Sewa 3 hari ~ RM 350 (RM 118/hari)
Sewa 1 minggu ~ RM 700 (RM 100/hari)
Sewa 1 bulan ~ RM 1800 (RM 60/hari)

Perodua Alza 1.5 Auto 2013/2014 Untuk Disewa.

Sewa 1 hari ~ RM 220
Sewa 3 hari ~ RM 540 (RM 180/hari)
Sewa 1 minggu ~ RM 900 (RM 129/hari)

Sewa 1 bulan ~ RM 2200 (RM 74/hari)

Proton Exora Bold 1.6 Auto 2013/2014 Untuk Disewa.

Sewa 1 hari ~ RM 300
Sewa 3 hari ~ RM 750 (RM 250/hari)
Sewa 1 minggu ~ RM 1400 (RM 200/hari)
Sewa 1 bulan ~ RM 3000 (RM 100/hari)

**DISKAUN BAGI DOKUMEN LENGKAP
**HARGA BERBEZA UNTUK CUTI SEKOLAH/CUTI UMUM

Dokumen yang diperlukan:
1. Salinan IC.
2. Salinan Lesen Memandu.
3. Salinan Kad Pekerja/ Kad Pelajar. ATAU Salinan Bil Air/ Bil Elektrik/ Bil Astro/ Bil Unifi ATAU Apa-apa surat 

Security Deposit RM 100-RM 400 sebuah kereta (bergantung pada tempoh sewaan)

Maklumat lanjut sila hubungi:
En.Faris 
019-3032914
Biar Betul Kereta Sewa??

Proton Exora Bold (A) untuk di sewa.

Proton Exora Bold

Rental  Rate.
1 week RM1,200 / RM 172 day
1 month RM2,600 / RM 87 day

Document's needed :

1. Photocopy of IC
2. Photocopy of Driving License
3. Photocopy of Students / Working card
4. Utility bill - ASTRO,Electricity

Security Deposit needed
RM200 / 2 Day Above
RM400 / 1 Month

Delivery Charge 
based on location and request
Minimum RM20 per delivery

Regular Customer with COMPLETE document will get many surprising discount!!!

*Well Maintained by Proton Service Center*


CONTACT US 
019-3032914 (Mr Faris)
013-9990860 (Mr Faris)

Wednesday, 12 August 2015

The One Winter Love That Winter The Wind Blows OST lyric



Winter Love MV- That Winter The Wind Blows OST Lyric

[Roman Lyric]
naneun geudael algo itseub nida
marhaji anhado neukkib nida
geureon nawa dalmeun gosi
manheun apeun sarami jyo
sarang ttawin baewo boji motae
jal alji motal geol naneun aljyo
hajiman geudaeran saram
nae unmyeongin geol neukki jyo

hayan nun kkot cheoreom yeorin naui saram
geu sarami nareul apeuge haneyo
o barami bureowa meolli geudael
deryeogal geotman gata
oneuldo geu yeopeul jikigo itneyo

bireo bobnida haneurerado
naui gidoga daheulsu itge
barae bobnida ijen meomchul sudo
eobtneun doghan sarange..
nae salmi jogag nado geujeo
dan han saram dan han saram

geobu haji motal unmyeong gateun sarang
geu sarami nareul seulpeuge haneyo
chan gyeouri millyeowa
on momi da eoreo beorin daedo
eonjena geu yeope naega isseul kkeyo

geudael saranghaeyo geudael aneul kkeyo
eonjena geu yeopeul jikyeo julkkey

[Eng Lyric]
I know you, I feel you
even if you don’t speak
You’re a hurt person,
who resembles me a lot
I know that I never learned of love
so I don’t really know about it
But I feel that you are
a person who is my destiny

My person is soft like the white snowflakes
That person is hurting me
The wind blows and it seems
like it’ll take you far away
So I am protecting you by your side again today

I beg so that my prayers can reach the heavens
I hope for this cruel love
that I can’t stop anymore
Even if my life is broken to pieces,
There’s just one person,
just one person for me

A love like destiny that I cannot reject
That person is making me sad
Even if the cold winter comes
and freezes my entire body
I will always be by your side

I love you, I will hold you
I will always protect you by your side

The best for you


Assalam/Hi,
We are giving the best for you..
*24hour on call - except praying time

*More discount for regular customer

*Not old car will be given

*Students Promotion

*Free Advise regarding the vehicle
*Free smile

Hopefully you will satisfied with our services..

Yours Sincere,


Admin RICCOTEAM
Mr. Faris
019-3032914 
013-9990860 

Kasut murah dan terkini

video

.Kasut murah dan terkini, hanya di Dazzlynedazzle..
.FOLLOW DAZZLYNEDAZZLE FB&INSTAGRAM
.REFER HASHTAG #DDINSTOCK  YE UTK KASUT YG ADA DALAM STOCK.
.
HAPPY SHOPPING !!
‪#‎koreanbag‬ ‪#‎madeinkorea‬ ‪#‎begmurah‬ ‪#‎ddinstock‬ ‪#‎kamijual‬‪#‎dazzlynedazzlebag‬ ‪#‎korean‬ ‪#‎koreafashion‬ ‪#‎bags‬‪#‎handbagmurahmalaysia‬ ‪#‎DDlovelycustomer‬ #‎serena‬ ‪#‎wedges‬ ‪#‎wedgesmalaysia‬ ‪#‎wedgesmurah‬ ‪#‎sayajual‬‪#‎kasutmurahmalaysia‬
@dazzlynedazzle